17 Mayıs 2009 Pazar

3-5 kişiye yazı yazmak


aslında aramızda üçün beşin hesabı olmaz da bu garip hissi çözümlemeye çalışıyorum. işin özüne inersek ilkin soracağımız soru "niye yazıyorsun?" olur. ben aslında okunmak için yazıyorum, paylaşmak için. hani içimi rahatlatmak, sivilceyi sıkmak, anlaşılmamak değil niyetim. ne sadece virgüllerle ayırdığım yekcümleler kuruyorum, ne de sadece benim bilebileceğim imgeleri kullanıyorum yazılarımda. ha diyeceksiniz böyle yazmak kötü müdür? değildir. güzel örnekleri vardır. ancak dedim ya ben daha çok, anlaşılmak istiyorum, anlatmaya çalışıyorum derdimi. bazen anlaşılmayacak diye üç kere söylediğim oluyor aynı şeyi.

bir aralar çeşitli sözlüklerde yazıyordum, aklıma ne gelirse. sonra baktım orada müdahale çok yazı tipime ya da ben müdahale edilecek diye yazı tipimi değiştiriyorum, bıraktım. artık kendi blogumda georgia tipinde takılıyorum. ancak tabii ki sözlüğün ratingi daha fazlaydı, daha çok insan okuyordu yazılanları. ancak sürekli siyaset, sürekli seks, sürekli futbol konuşan güruh süresiz bıktırdı sözlüklerden beni. ha şimdi üzerimde bir emekli havası var böyle; bu blog da benim emekli ikramiyemle kurup, esnaflığa soyunduğum dükkanım. her ne kadar sözlüklerde çok büyük işler başaramasam da (aslında istediğim herşeyi elde ettim) doydum oralara, egom doldu. e böyle olunca zaten çok şey beklemediğim bu dükkanda 3-5 tanıdığı misafir etmek güzel oluyor. bakıyorum bazen tanımadıklarım da alaka gösteriyor, e onlar da buyursun gelsin tabii, değmeyin keyfime.

9 yorum:

  1. ha diyeceksiniz ki...diye başlayınca gözümde kaşlarını kaldırdığın canlandı.o cümlelerini özlediğimi farkettim.:)
    çok güzel yazıyorsunuz arda bey.severek okuyoruz.keşfedilmek biraz zaman alıyor ama farkına varmadan o küçük gruplar birleşip dev oluyorlar,unutma,bekle...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim ezgi hanım, bu arada yazarken kendimi kameraya çekiyorum. ha diyeceksiniz ki derken gerçekten kaşlarımı kaldırmışım. :)

    YanıtlaSil
  3. hah 5 olduk iyi oldu, izleyici alımını kapatıyorum artık:)

    YanıtlaSil
  4. kayıtlı olmayan izleyiciler de var mesela. sinsi gibi. karda yürüyüp izini belli etmeyen cinsten.

    YanıtlaSil
  5. demek bazen iz bırakıyorlarmış:)

    YanıtlaSil
  6. uzun zamandır yazmıyorsun, neden:((
    bu arada izlediğin doris adlı blogum, bazı teknik arızalar sebebiyle oldugu gibi

    doriscan.blogspot.com

    adresine aktarıldı. diğeri kapalı, buradan izleyebilirsin:))) iyi haftalar şimdiden.

    YanıtlaSil
  7. insan bi izlensin,bi merak edilsin,yazdıklarıyla kitleleri harekete geçirsin istiyo di mi..
    biz ademoğulları ne ilgi,sevgi meraklısıyız yahu:D
    bende geldim hoşgeldim:D

    YanıtlaSil
  8. oha! 3-5 derken patlama yaptın abicim:) reklam da al bence:)

    YanıtlaSil

defter

eğer gerçekten ölümümden sonra bedenimle ne yapılacağını umursuyor olsaydım, attığım her adımla ıslak bir pamuk gibi şekillenen beyaz plaj k...