29 Nisan 2009 Çarşamba

hayatı boyunca tek bir kişiye aşık olan insan

insanları sınıflandırıyoruz ya şöyle böyle diye. al işte bir tanesi daha...

imrenmiyor muyum? imreniyorum aslında. keşke sadece birini sevebilseydim, onun aşkıyla yazsaydım tüm hikayeleri, tüm şiirleri. ancak kliplerde, filmlerdeki gibi alın alına verdiğimizde okunabilseydi yazılmış kaderimiz. olmadı, çok aşık oldum. kime gittiysem rahatsız oldu bu durumdan. belki çocukluğumda bana verilmeyen sevgiyi arıyordum onların koynunda. ya da özgüvensizdim. pohpohlanmalıydım, götüm kaldırılmalıydı. arayıştaydım veyahut, mentonu en gelişmiş bireyi bulmaya çalışıyordum. hiçbiri değildi sanırım. sevmeyi sevdim ben. o yüzden çok aşık oldum. ve her aşık olduğumda en çok üzüldüm. bazen tek ben üzüldüm. bıkmadım. yine aşık oldum. çaya atılmış, kaşıktan kaçan şeker gibi kaçmadım. üzüleceğimi, terk edileceğimi bile bile sevdim. sevilmeyeceğimi bile bile... otodidaktım sevme konusunda.

ve dediğim o ki aslında hayatı boyunca tek bir kişiye aşık olan insan sevmeyi sevmeyen insandır, kanaat notum kıttır onlara. daha çok kendilerini severler. hoş, birileri "kendini sevmeyen başkasını sevemez" demiş ancak dediğim gibi bir kişiye aşık oluyorlar. bunlar daha çok kişisel gelişim (para, güç, ego) peşinde koşar. "self improvement is masturbation"'ı hiç duymamışlardır ya da duymuşlardır da bile bile üstüne giderler. sevdiler mi de çok sevemezler, çünkü önlerinde kendilerine olan sevgileri gibi büyük bir engel vardır. literatüre dökülmüş büyük aşklar dediğimizde ise mecnun'un, romeo'nun önceden hiç kırıkları olmadı mı zannedersiniz? senkronlanmış iki kronometre gibi aşkın tanımı aynı anda mı başladı sevdikleri ile kendileri için?

lütfen yorumlar kısmında sorulara vereceğiniz cevaplarla birbirinizi incitmeyin. şaka lan şaka. 3 kişi takip ediyor zaten blogu.

8 yorum:

  1. ya mecnunun yoktur kırıgı:( o da yaptıysa bitti bakın tüm güvenimiz. sevin herkes herkesi sevsin ama aşk başka bir şey dimi ama:)

    YanıtlaSil
  2. mecnun'un leyla'dan önce üç kırığı olmuş, fatma, ayşa, halima.:)

    aşk başka birşey, evet. kişiden kişiye başka. bazıları için sevmekle aynı, bazıları için sevmekten başka. (bu arada son cümlenin redifleri yüzünden kendimde şu var mısın yok musun da sürekli şiir okuyan şişko adam tandası hissettim, üzüldüm:()

    YanıtlaSil
  3. "kendini sevmeyen başkasını sevemez" duyduğum en yalan önerme sanırım.kendini sevmeyen başkasını çokça sever,başkalarını da oldukça çok sever. kendinden esirgediği sevgi,başkalarına dağıtılmak üzere bolca bulunur elde çünkü. başkasını sevdikçe kendini unutur,kendini unuttukça mutlu olur. sonuçta sevilmese de sevdiği için mutludur. en azından bana böyle gibi geldi hep...

    YanıtlaSil
  4. hiç kimseyi kendimizden çok sevemeyiz.

    YanıtlaSil
  5. sağlıklı duyguduruma sahip insan için evet, katılıyorum. tersindeyse mantıken yine katılıyorum fakat uygulamada istisnalar çıkıyor. fikrimce kendini sevmeyen insan başkasını sever, ama mutlu edebilir mi? orda sıkıntı var.

    YanıtlaSil
  6. şöyle bir durum var ki; kendini sevmeyen insan olamaz. insan ne yapıyorsa kendi için yapıyordur. kendini sevmediğini söyleyen insan vardır.

    mutlu etmek ise; o başka işte. sevip sevilmeye bakmıyor.

    YanıtlaSil
  7. "kendini sevmeyen insan olamaz. insan ne yapıyorsa kendi için yapıyordur."katılıyorum.
    bi de kafası karışık insan vardır, neyi niye yaptığını şaşırıyodur arada. mutlu etmek içinse; çift yönlü sevgi şart, üstüne de sürüsüyle başka şey daha.

    YanıtlaSil
  8. "..ve dediğim o ki aslında hayatı boyunca tek bir kişiye aşık olan insan sevmeyi sevmeyen insandır,.." Katilmamak elde degil.. Ben de onlardan biriydim, bunu marifet saniyordum yillar boyu bir aska saplanip kalmaya.. Ama degilmis simdi görüyorum.. Gec oldu belki bu süre icinde sadece kendimi yipratmisim, karsi tarafin hic umrunda bile degilmis..

    Sevmeye devam etmeli, bile bile.. Asik olmaktan korkmak degildir bahane, asik olabilecek hayal gücüne yeniden sahip olamamanin verdigi eksikligiydi belkide.. :)

    Güzel yazi..
    Selamlar.
    Aysu.

    YanıtlaSil

defter

eğer gerçekten ölümümden sonra bedenimle ne yapılacağını umursuyor olsaydım, attığım her adımla ıslak bir pamuk gibi şekillenen beyaz plaj k...